KempenTech is het podium voor Kempische bedrijven om hun technologie en innovaties te tonen aan een breed publiek. Zij deden dat met veel enthousiasme op een laagdrempelige manier om ook de jongeren te laten zien (en te begrijpen) wat deze bedrijven nou precies maken. Zo werden er technieken gepresenteerd op het gebied van Augmented Reality, 3D-printing, Robotica, processtechnology, automatisering en programmeren. E-mobility, het duurzaam opwekken van energie, nieuwe diervriendelijke stalsystemen en nog veel meer. En dat allemaal uit de Kempen! 

Bij heel veel bedrijven konden kinderen ook zelf iets maken of op een interactieve manier machines of schaalmodellen bedienen. Slim van deze bedrijven omdat zij maar al te goed beseffen dat zij zomaar hun toekomstige medewerkers kunnen zijn.

Een aantal bedrijven zoals bedrijfskundig adviesbureau Hoofdkantoor Brabant, Berlingr Automatiseringstechniek en ICT-bedrijf Libra gaven informatieve sessies over ‘de slimme maakindustrie’. Een thema waarin de regio de Kempen als industrie op termijn graag in wil uitblinken. Inkoop Samenwerking de Kempen organiseerde een netwerklunch voor haar bedrijven en bij Innovatie Platform de Kempen stond tijdens ondernemerspresentaties centraal hoe belangrijk het is om als bedrijf te blijven vernieuwen en te zoeken naar nieuwe ontwikkelmogelijkheden.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin