Onderwijs

Net als voorgaande edities wordt er voor de leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs op vrijdag 19 mei weer een onderwijsprogramma georganiseerd. Meer dan 300 leerlingen van de basisscholen uit de Kempen en 50 leerlingen van het Pius-X College en het Rythovius College worden uitgenodigd om op een leuke manier te ervaren hoe leuk techniek kan zijn.

Wat gaan de leerlingen o.a. zien:

  • De STORM-motor, een verbluffend voorbeeld van een elektrisch aangedreven toermotor, wordt gedemonstreerd door studenten van de TU/e. In 80 dagen hebben studenten een rondje rond de wereld (26.000 km) afgelegd op deze motor.
  • Elektrische formule wagen, TU/e studenten van InMotion presenteren een elektrische formule wagen. Een prestigieus en innovatief project waar zij al geruime tijd aan werken en de 24-uurs race van Le Mans mee willen gaan rijden.
  • De Technobiel van OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) zal aanwezig zijn. De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven.
  • Zes Techniekstands van OTIB zullen aanwezig zijn. In deze stand kunnen leerlingen kennis maken met techniek door middel van technische proefjes en experimenten.

Een aantal kinderen laten zelf ook projecten zien waaraan zij het afgelopen jaar gewerkt hebben.

  • KempenTech Movie Battle: Leerlingen van het Pius-X College en het Rythovius College laten hun bedrijfsfilmpjes zien die zijn gemaakt hebben bij Kempische bedrijven. Op de manier brengen zijn in beeld hoe leuk technische beroepen kunnen zijn bij (Kempische) bedrijven.
  • En nog veel meer…

Het programma is besloten en slechts op uitnodiging voor kinderen te bezoeken. De organisatie zal binnenkort de scholen uitnodigen om deel te nemen. Techniekcoaches van Stichting Techniek Portaal en kinderen van het voorgezet onderwijs zullen de basisschoolleerlingen begeleiden tijdens deze interessante techniek-ontdekkings-tocht.

Mocht je vragen hebben over deze onderwijs-dag dan kunt u contact opnemen met Peter van Overdijk van het Huis van de Brabantse Kempen, coördinator onderwijsprogramma: Telefoon 0497-512273.