Onderwijsprogramma

Basisscholen

Op vrijdag 8 juni ontdekken jongeren dat techniek leuk, uitdagend en kansrijk is; om te studeren en in te werken. Leerlingen van het basisonderwijs bezoeken KempenTech tussen 10.00 en 14.00 uur en krijgen een interessant programma gepresenteerd.

Het onderwijsprogramma bestaat uit een plenair programma waar o.a. leerlingen van het Pius-X College en het Rythovius College hun bedrijfsfilmpjes laten zien die zij gemaakt hebben bij Kempische bedrijven. Op die manier brengen zij in beeld hoe leuk technische beroepen kunnen zijn bij (Kempische) bedrijven. Een carrousel-programma op de bedrijvenbeurs waarbij de leerlingen een tour gaan maken door de tent langs allerlei leuke, opmerkelijke, interessante techniekactiviteiten. Zij mogen zelf ook werken aan activiteiten die door techniekcoaches en leerlingen van het voorgezet onderwijs zijn opgezet. Er is o.a. een presentatie van het Stella-team van de TU Eindhoven over hun auto op zonne-energie en een presentatie van Van den Borne Aardappelen over de inzet van drones binnen de landbouw. De toegang is op uitnodiging voor leerlingen van de basisscholen uit de Kempen.

Impressie uit 2016:

Voortgezet onderwijs

Na het succes van voorgaande jaren nemen de leerlingen van het Pius X College en het Rythovius College weer deel aan KempenTech 2018. Dit jaar mogen we ook de leerlingen van het Kempenhorst College verwelkomen!

Leerlingen van het Pius X College en het Rythovius College gaan met elkaar de strijd aan tijdens de KempenTech Movie Battle. De weken voorafgaand aan KempenTech gaan de leerlingen langs bij technische bedrijven uit de Brabantse Kempen om door de over van een scholier in beeld te brengen wat het werken in de techniek inhoudt. Uit alle gemaakte filmpjes van de Kempische bedrijven worden de beste vier filmpjes genomineerd die dan door basisschoolleerlingen beoordeeld worden tijdens KempenTech op 8 juni. De 300 basisschoolleerlingen kiezen uiteindelijk de winnaar van de KempenTech MovieBattle. Na de uitreiking nemen techniekcoaches de leerlingen mee voor een rondgang over de Bedrijvenbeurs waar ze kennis maken met Kempische bedrijven.

De leerlingen van het Kempenhorst College, Pius X College en het Rythovius College presenteren op 8 juni tijdens KempenTech techniekactiviteiten bij de verschillende techniekstands en maken kennis met het Kempische bedrijfsleven.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderwijsprogramma, tips of suggesties kunt u contact opnemen met:
wvdpol@brabantsekempen.eu
0487-512273

Interesse?

Meld u zich nu aan!