Kracht door samenwerking 
VDL Groep is een internationale, industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Het is een bundeling van flexibele, zelfstandige bedrijven met elk hun eigen specialisme. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 90 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 13.000 medewerkers.

VDL Groep prominent aanwezig op KempenTech!

Hightech system supplier
VDL Groep heeft nationaal en internationaal een ijzersterke positie opgebouwd in de toeleveringsbranche. De divisie toeleveringen telt een groot aantal toeleveringsbedrijven die hoogwaardige producten uit metaal en kunststof produceert. De focus ligt op veelzijdige en flexibele capaciteit, korte doorlooptijden, kostenreductie en een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Door robotisering en automatisering streeft VDL voortdurend naar verbetering in efficiency. In de toeleveringsindustrie is VDL gespecialiseerd in:
* Mechatronische systemen en modulebouw
* Metaalbewerking
* Kunststofverwerking
* Oppervlaktebehandeling

Productie van MINI voor BMW Group
Met de overname van NedCar eind 2012 is VDL de enige grote autofabrikant in Nederland. Als onafhankelijke autoproducent assembleert VDL Nedcar in Born personenauto’s in opdracht van derden. Dat gebeurt onder andere voor de MINI van BMW Group. Tweede helft 2014 rolde de eerste nieuwe MINI van de band. Inmiddels produceert VDL Nedcar ook de MINI Cabrio en de MIN Countryman.

Eén van de grootste busproducenten van Europa
De busdivisie van VDL Groep opereert onder de naam VDL Bus & Coach.  De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassis modules, speciale voertuigen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. De productie vindt plaats bij 6 werkmaatschappijen in Nederland en België.
Eindproducten
Een deel van de VDL-bedrijven ontwikkelt en produceert een breed scala aan producten voor zowel de industriële als de consumentenmarkt.

VDL zal prominent met een aantal producten en systemen op KempenTech zowel in de tent als op het buitenterrein aanwezig zijn. Zo is onder andere een electrische bus van VDL te bewonderen en zijn er maar liefst drie MINI’s aanwezig. In de tent zorg VDL voor een aantal leuke techniek-doe-activiteiten voor kinderen.

Website
Facebook
LinkedIn
Twitter

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin