Ontdek de nieuwste innovaties op KempenTech

Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech, het techniekevenement op het Kempisch Bedrijvenpark tijdens de Dutch Technology Week . Vooruitstrevende bedrijven laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien. Hun topprestaties staan tijdens KempenTech in de spotlight voor een breed publiek.

KOP Symposium

Op Vrijdagmiddag organiseert het Kempisch Ondernemersplatform (KOP) tijdens KempenTech een symposium voor alle bedrijven uit de Kempen die lid zijn van een ondernemersvereniging. Dit jaar is het thema e-commerce. Twee Kempische ondernemers, Hanny Arens van bedandbreakfast.nl en Kees Koolen, oprichter van Booking.com delen hun succesverhalen tijdens het symposium. Beide ondernemers hebben een boeiend verhaal over het opzetten van een succesvol en innovatief internetbedrijf. Lees hier meer over het symposium.

Op vrijdag en zaterdag presenteren ruim 40 Kempische bedrijven zich aan jong en oud, waaronder het bedrijf Inno-Tec uit Riethoven. Dit bedrijf is specialist in plaatbewerking en verspanen. Vanwege de sterke groei en hun vacatures presenteert het bedrijf zich op KempenTech en de Banenbeurs van Werken in de Kempen. Ze laten samen met VLH lastechniek uit Hapert zien dat werken in de maakindustrie vele kansen biedt en kinderen kunnen zelf vliegtuigjes bouwen in de stand.

BioBoost is aanwezig op KempenTech om bedrijven in de Kempen te leren kennen die een bijdrage kunnen leveren aan de verwerking van agrofoodreststromen. Dat kan door middel van nieuwe technologie of door bestaande technologie in te zetten voor foodtech. Daarnaast wil BioBOost aan bedrijven in de Kempen laten zien welke producten er geproduceerd kunnen worden met behulp van innovatieve foodtechnologie. BioBoost exposeert diverse producten die gemaakt zijn op basis van reststromen. Kom voelen, testen en mogelijk zelfs proeven in de stand van BioBoost.

VMB Automation uit Eersel is gespecialiseerd in automatisering en besturingstechniek. Bezoekers van KempenTech mogen de handen uit de mouwen te steken en ervaren hoe leuk besturingstechniek is. Daarnaast wisselt het bedrijf graag innovatieve ideeën uit met andere Kempische (techniek-)bedrijven.

Op www.kempentech.nl worden alle bedrijven die deelnemen aan KempenTech gepresenteerd. Er zijn nog slechts zes stands beschikbaar. Geïnteresseerde (techniek)bedrijven uit de Kempen die zich ook willen presenteren op KempenTech kunnen zich nu nog aanmelden via de website www.kempentech.nl/aanmelden.

 

Werken in de Kempen Banenbeurs

Carrièremogelijkheden zijn er te over op de Werken in de Kempen Banenbeurs. Tientallen werkgevers uit de regio zijn er aanwezig om nieuwe medewerkers aan te trekken. Andersom kunnen werkzoekenden een CV check laten doen, profielfoto’s laten maken door een professionele fotograaf, rondneuzen in het enorme vacature-aanbod en potentiële werkgevers de hand schudden. Kijk hier voor meer informatie.

Op zaterdag 9 juni van 11.00 tot 17.00 uur zijn families en geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen in de keuken van het Kempisch bedrijfsleven en de bruisende arbeidsmarkt in de regio. Interessant voor een breed publiek omdat er naast technische bedrijven ook werkgevers staan uit andere sectoren zoals de zorg of dienstverlening. Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich nog aanmelden via info@werkenindekempen.nl of via 0497 21 00 26.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin