Op 8 juni hebben 300 basisschoolkinderen van groep 7 uit de Kempen op uiteenlopende manieren kunnen ervaren en beleven wat techniek eigenlijk is. Bedrijven en scholen voor Voorgezet Onderwijs uit deze regio ( Pius X-, Rythovius- en het Kempenhorst College) hebben alles uit de kast gehaald om de kinderen 4 uur lang te laten genieten.

Naast de activiteiten in de vele workshops mochten de kinderen ook een kijkje nemen bij   innovatieve ontwikkelingen, zoals de Stella Vie-gezinsauto op zonne-energie, werken met drones op een landbouwbedrijf en 5 zeer interessante bedrijfsfilmpjes die gemaakt zijn door leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. Uiteindelijk hebben de kinderen samen het meest aansprekende filmpje gekozen. Het groepje van dit winnende filmpje ging aan de haal met de eerste prijs en natuurlijk met de wisselbeker. Voor de beste drie filmpjes is door de VO-scholen een mooi presentje beschikbaar gesteld.

De organisatoren kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Een hele mooie coproductie van en voor het onderwijs en het bedrijfsleven, gericht op studeren en werken in de toekomst.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin