Het enthousiasmeren van jongeren voor techniek!”.

Het moment is aangebroken om samen met scholen, bedrijven en het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) aan de slag te gaan om die missie tijdens de vernieuwde KempenTech-week (zie folder) spetterend neer te zetten. Dat gaan we anders doen dan voorgaande jaren. Techniekeducatie moet een duurzame plek krijgen in de scholen en meer dan ooit gevoed worden door jullie; de Kempische bedrijven. Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) van 8 tot en met 13 juni gaan we daarom samen met jullie en het onderwijs duurzame techniekworkshops presenteren die scholen in de Kempen kunnen inzetten in hun klas. Na zo’n workshop kunnen leerlingen bijvoorbeeld bij jullie in de bedrijven komen kijken hoe de techniek waarmee ze gewerkt hebben, in het groot wordt toegepast!

 

Op dinsdag 31 maart van 16.00 – 19.00 (locatie nader te bepalen) is de startbijeenkomst van het project. We nodigen je hiervoor graag uit om meteen praktisch aan de slag te gaan en je kennis te delen met scholen! Op deze bijeenkomst gaan we samen met basis- en voortgezet onderwijs meteen aan de slag om groepjes te vormen waarin de komende maanden een workshop wordt ontwikkeld.

In ‘t kort:

  • Tien groepjes van vertegenwoordigers van basisscholen, voortgezet onderwijs én bedrijven maken tien workshops, ieder ervan is gericht op één van de maakberoepen in de Kempen.
  • Het KOP heeft de coördinerende rol en regelt vier bijeenkomsten om alle teams op weg te helpen, te inspireren, te helpen en te zorgen dat eventuele problemen opgelost worden. Daarnaast zorgt het KOP dat er ‘leskisten’ komen én alles er spetterend in dezelfde stijl uitziet.
  • De workshops zijn bedoeld voor jongeren van 9 – 15 jaar.
  • Workshops moeten als kant-en-klaar pakket met materialen aangeboden kunnen worden aan docenten zonder voorkennis, die hulp gaan krijgen van techniekcoaches, technische ouders en leerlingen uit het technische vmbo.
  • Duurzaamheid staat centraal: herbruikbare materialen en gebruik van bestaande concepten maken onderdeel uit van het project.

 

Hopende jullie op 31 maart te mogen ontmoeten! Graag opgeven voor 20 maart door de gegevens in deze link in te vullen. Wij zullen zorgen dat jullie geen honger hebben tijdens deze bijeenkomst.