Inspirerende gastsprekers op het KOP symposium tijdens KempenTech

Twee grootheden uit de internetzakenwereld spraken op het symposium dat door Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) was georganiseerd op KempenTech. Kees Koolen richtte Booking.com op en Hanny Arens is bedenker en eigenaar van BedandBreakfast.eu. Zij spraken over het geheim van hun succes en het bouwen van een goed team.

Timing
De vitale Kempen heeft grootheden voortgebracht op zakelijk gebied. Kees Koolen uit Bergeijk stond aan de wieg van het succes van Booking.com. “De timing was goed, de markt was er klaar voor en ik nam de stap”, legt hij zijn succes in een notendop uit. “Succes is een keuze, waarmee ik wil zeggen dat je bewust moet kiezen om ergens vól voor te gaan, om lange werkweken te maken en je focus vast te leggen. Wat niet wilt zeggen dat je het niet af en toe los mag laten: als ik een weekje rally ga rijden en dus een week niet aan zaken denk, kom ik terug met nieuwe inzichten en hernieuwde werklust. De mensen om je heen moet je ruimte geven, fouten laten maken en aan je binden. Vooral jong talent moet kansen krijgen en wat dat betreft zit het in de Kempen wel goed, met al die technische bedrijven.”

Wordt specialist
Hanny beheert via haar website inmiddels ruim 3 miljoen Bed&Breakfasts. “Toevallig ontstaan omdat ik zag dat de domeinnaam nog vrij was”, legt ze haar succes uit. “In het begin dachten de B&B eigenaren dat een mooie gids het werk voor ze zou doen maar daar kwamen ze snel van terug. De reviews en aanbevelingen op onze site, verkopen meer kamers dan ooit. De concurrent vóór proberen te blijven door steeds een stap vooruit te denken en met nieuwe producten en innovaties te komen. Zo ontwikkelden we een eigen betaalsysteem dat we nu, met goedkeuring van de Nederlandse Bank, gaan introduceren. Eerlijkheid staat bij ons bovenaan, naast vertrouwen in jezelf, de markt en het product. Doen wat je leuk vindt en daarin specialist worden, is een raad die ik de jeugd mee zou willen geven.”

Het KOP
Bestuurslid Cor van de Ven, bedankte in zijn speech scheidend directeur van het KBP, Piet Tulner en voormalig voorzitter van Het KOP Ben van Gool; beide zijn van onschatbare waarde gebleken voor het succes van het KOP en KempenTech. Cor riep de politiek op de samenwerking tussen de 800 bedrijven in vier gemeenten bovengemeentelijk op te pakken en de krachten te blijven bundelen. “Overheid, ondernemers en onderwijs kunnen niet zonder elkaar”, aldus Cor. Branche-overschrijdende samenwerkingsverbanden hebben de toekomst; ondernemers hebben elkaar nodig en kunnen er samen voor zorgen dat De Kempen nóg steviger op de kaart komt. Nieuwe markten kunnen worden aangeboord, als er samengewerkt wordt. Dát is de kracht van het KOP: om partijen samen te brengen, jeugd te enthousiasmeren voor technische beroepen en het netwerk van ondernemers uit te breiden. Op de netwerkborrel na afloop van het symposium werden nieuwe contacten gelegd en plannen in de week gezet; de Kempen bruist als nooit tevoren.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin