Onderwijs

Net als voorgaande edities wordt er voor de leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs op vrijdag 24 mei weer een onderwijsprogramma georganiseerd. Meer dan 300 leerlingen van de basisscholen uit de Kempen en 50 leerlingen van het Pius-X CollegeRythovius College en het Kempenhorst College worden uitgenodigd om op een leuke manier te ervaren hoe leuk techniek kan zijn.

Het onderwijsprogramma bestaat uit een plenair programma waar o.a. leerlingen van het Pius-X College, het Rythovius College en het Kempenhorst College hun bedrijfsfilmpjes laten zien die zij gemaakt hebben bij Kempische bedrijven. Op die manier brengen zij in beeld hoe leuk technische beroepen kunnen zijn bij (Kempische) bedrijven. Een carrousel-programma op de bedrijvenbeurs waarbij de leerlingen een tour gaan maken door de tent langs allerlei leuke, opmerkelijke, interessante techniekactiviteiten. Zij mogen zelf ook werken aan activiteiten die door techniekcoaches en leerlingen van het voorgezet onderwijs zijn opgezet.

En nog veel meer…

Het programma is besloten en slechts op uitnodiging voor kinderen te bezoeken. De organisatie zal binnenkort de scholen uitnodigen om deel te nemen. Techniekcoaches van Stichting Techniek Portaal en kinderen van het voorgezet onderwijs zullen de basisschoolleerlingen begeleiden tijdens deze interessante techniek-ontdekkings-tocht.

Mocht je vragen hebben over deze onderwijs-dag dan kunt u contact opnemen met Willeke van de Pol van het Huis van de Brabantse Kempen, projectleider KempenTech: Telefoon 0497-512273.