STORM Eindhoven heeft ’s werelds eerste elektrisch aangedreven touring-motor ontwikkeld en reed daarmee in 80 dagen een rondje om de wereld. Door een innovatief systeem van snel oplaadbare batterijen was het team van STORM in staat 23.000 km in 80 dagen af te leggen.

Maar liefst 23 studenten werkten sinds april 2014 aan de uitdaging om een geheel elektrisch aangedreven motor te ontwikkelen waarbij ‘niets onmogelijk’ bleek. Van 14 augustus tot 2 november 2016 demonstreerden zij dat je met een elektrisch aangedreven motor werkelijk de wereld rond kon! Op die manier lieten zij zien hoe belangrijk nieuwe technieken zijn maar ook hoe ‘cool’ het is aan dit project te werken.

Tijdens KempenTech is de motor te wonderen en zullen studenten van de Technische Universiteit Eindhoven demonstreren hoe bijzonder deze motor is. Jeroen Bleker (Strategy-team) zal ook tijdens het symposium van het Kempisch Ondernemers Platform op een inspirerende manier vertellen over zijn ervaringen.

Kom op 19 mei (voor bedrijven) en 20 mei tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op KempenTech zelf kijken naar deze mooie technologische innovatie!

Website
Twitter
Facebook

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin