Het begon meer dan 30 jaar geleden toen Cor van de Ven een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van huisvesting van ouderdieren op zijn naam schreef: het eerste automatische nestconcept. Een innovatie die nog altijd de Vencomatic Group van nu kenmerkt. 

 Verder bouwend op dit succesvolle broednest, zette Cor het werk voort en ontwikkelde vervolgens producten voor andere soorten pluimvee, zoals kalkoenen, legkippen, eenden en vleeskuikens. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van een grondige kennis van het gedrag van de dieren en de gang van zaken bij een pluimveebedrijf.
Om het productenaanbod verder uit te breiden, werden Prinzen (eierverzameling) en Agro Supply (klimaatoplossingen) aan de portefeuille toegevoegd. Agro Supply, Prinzen en Vencomatic bieden tezamen een volledig productassortiment voor de moderne pluimveehouderij over de hele wereld.

De kip en het ei

Tijdens de beurs heeft Vencomatic Group een tweetal activiteiten. Enerzijds zullen zij een demonstratiemodel hebben van een Prinzen eierverpakkingsmachine. Deze machine is in staat om dagelijks zo’n 30.000 eieren te verpakken. Je kunt met eigen ogen zien hoe de eieren in eiertrays worden gezet en dus klaargemaakt worden voor transport.

Daarnaast zal Vencomatic Group een zogenaamde patiobak meenemen. Het Patio systeem biedt een perfecte omgeving voor kleine kuikens vanaf uitkomst tot aan het einde van de groeiperiode. Zo hoeven de kuikens in hun jonge leven niet meer vervoerd te worden en kunnen ze stressvrij genieten in de vleeskuikenstal. De jonge kuikens zullen op de beurs rondlopen en wellicht zelfs te knuffelen.

 Het belooft dus een leuke beestenboel te worden bij de stand van Vencomatic Group!

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin