Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei heeft de zesde editie van KempenTech plaatsgevonden wat weer een denderend succes was! Kempische bedrijven hebben hun innovaties en technische hoogstandjes in de spotlights gezet.

Vrijdag onderwijsdag en dag voor ondernemers

Onderwijs

Jong geleerd is oud gedaan! Steeds meer bedrijven nemen deel aan het onderwijsprogramma van KempenTech. Basisschoolleerlingen van groep 7 hebben door de georganiseerde activiteiten van de Techniekbedrijven kunnen proeven van techniek.

KempenTech 2019 - Fotografie Ferdi Merkx

Maarten Steinbuch, Professor op de TU/e, heeft een kindercollege verzorgt over robots, technologie en duurzaamheid. Veiligheidsregio Zuidoost Brabant heeft een demonstratie gegeven met hun Reddingsvoertuig. Bij Willems Machinebouw konden de kinderen een digitale Las leren leggen en bij Votech konden ze werken met een 3D printer. Maar ook aluminium slagletters maken met de techniekcoaches van stichting Techniekportaal De Kempen was één van de vele activiteiten tijdens het onderwijsprogramma.

Dag voor ondernemers

In de vroege ochtend is KempenTech geopend door de 65 ondernemers die zijn aangesloten bij het BNI ontbijt. In de middag heeft Inkoop Samenwerking de Kempen haar leden uitgenodigd om aan te sluiten bij de lunchbijeenkomst op KempenTech. Met de ruim 90 ondernemers die aansloten was dit weer een mooie gelegenheid om bij te praten.

Op KempenTech zijn ook nieuwe deals gesloten. VDL Groep heeft een overeenkomst getekend voor uitbreiding met 3,7 hectare op het Kempisch Bedrijvenpark.
De vrijdag werd afgesloten met het Kempisch Ondernemers Platform Symposium. Inspirerende presentaties van John Blankendaal (Managing Director van Brainport Industries) en Arko van Brakel (eigenaar van verschillende bedrijven en columnist) hebben de bezoekers meegenomen over de doorontwikkeling van de industrie en het managen van innovatieprocessen.

 

Zaterdag banenbeurs en publiek dag voor iedereen

High Tech Ontdekkingsroute

Op zaterdag 25 mei 2019 was KempenTech onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute van de Dutch Technology Week. Er waren verschillende activiteiten te beleven, interessant voor jong en oud! Van huishoudelijke apparaten demonteren tot lassen bij VLH Lastechniek.

Banenbeurs

Deze activiteiten zorgden voor enthousiasme over het werken in de techniek. Dat bleek wel door de grote opkomst bij de banenbeurs van Werken in de Kempen. Ruim 40 bedrijven presenteerden op KempenTech hun vacatures en er zijn maar liefs 200 vacatures getoond. Ook werden er diverse workshops georganiseerd over keuzestress, de robots komen! Wat betekend dat voor mijn baan? en hoe haal jij het beste uit jezelf.
Sommige werkzoekende waren zo enthousiast geworden dat ze direct wilde solliciteren bij één van de bedrijven op KempenTech en lieten gelijk een pasfoto maken voor op hun CV.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin